Stek z kurczaka smażony z sosem curry Redeye
Stek z kurczaka z sosem curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 183 kalorie, 1G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz olej roślinny, mleko, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to David ' s Chicken-smażony stek z sosem Redeye, Kotlety z kurczaka smażone z indyka z sosem Redeye, oraz Stek z kurczaka smażony z sosem.
Instrukcje
W talerzu ciasto, ubić jajko z mlekiem. Na innym talerzu obficie doprawić mąkę solą i pieprzem. Zagrzebać wołowinę w mące, odklejając nadmiar. Zanurz powleczone plastry w ubitej mieszaninie jaj i ponownie zanurz w mące, lekko poklepując powłokę, aby pomóc jej przylegać.
W dużej żeliwnej patelni, podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego, aż się połysk. Pracując w 2 partiach, smażyć stek na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż będzie złoty i chrupiący, około 5 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i lekko posolić.
Wlać olej do żaroodpornego kubka i wytrzeć patelnię. Powrót 2 łyżki oleju na patelnię i dodać cebulę, czosnek i imbir. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i rumiane, o 5 protokół.
Dodać curry i Sriracha i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać kawę i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Dodać mleko kokosowe, sok z limonki i cukier, doprawić sos solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
W płytkich miseczkach umieść smażone steki z kurczaka. Na wierzch polać sosem curry i podawać z limonką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.