Stek z kurczaka smażony z sosem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka smażony stek z sosem spróbować. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 32G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz sól i pieprz, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken-Fried Steak & Gravy, Kurczak smażony stek i sos, oraz Stek z kurczaka smażony z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię o średniej wysokości na średnim ogniu.
Dodać olej. Uwaga kucharza: olej jest podgrzewany, gdy wrzucisz trochę mąki i olej pluje.
Funt się steki kostki z młotkiem do mięsa, aż są 1/4 do 1/2-cala grubości. Sól i pieprz z obu stron.
Wymieszać mąkę, cayenne i papryka razem w misce. Jajka ubić w innej misce. Drąż steki przez mąkę, następnie mieszaninę jaj, a następnie ponownie przez mąkę.
Umieść stek ostrożnie na patelni, ponieważ olej rozpryskuje się. Gotować na złoty kolor, o 4 do 6 minut z każdej strony. Po zakończeniu umieść na tacy wyłożonej papierowymi ręcznikami, przytrzymaj w ciepłym piekarniku i powtórz procedurę z innymi kawałkami steku.
Gdy wszystkie steki zostały ugotowane, wylać wszystkie, ale 2 łyżki oleju i zmniejszyć ogień.
Dodać 3 łyżki pozostałej mieszanki mąki do oleju i ubijać, aby utworzyć pastę. Gotować, aż złoty, o 1 minutę. Stopniowo dodawać mleko do mieszaniny mąki i oleju podczas ubijania razem. Doprawić sos solą i pieprzem do smaku.
Niech gotować, aż zgęstnieje; o 10 protokół.
Polać stek sosem, aby zakończyć i udekorować natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
![Góra Dzielny Merlot]()
Góra Dzielny Merlot