Stek z kurczaka smażony z sosem
Kurczak smażony stek z sosem może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 957 kalorii. Jeśli masz mąkę, mleko, przyprawioną sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Chicken-Fried Steak & Gravy, Kurczak smażony stek i sos, oraz Stek z kurczaka smażony z sosem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku steków: zacznij od utworzenia linii montażowej potraw.
Wymieszać mleko z jaj w jednym; mąka zmieszana z przyprawioną solą, 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, papryka i cayenne w innym; i mięso w trzeciej. Następnie mieć jeden czysty talerz na końcu, aby otrzymać panierowane mięso.
Pracuj z jednym kawałkiem mięsa na raz.
Posypać obie strony koszerną solą i czarnym pieprzem, a następnie umieścić go w mieszaninie mąki. Obróć się do płaszcza.
Umieść mięso w mieszance mleczno-jajecznej, zmieniając się w płaszcz. Na koniec włóż go z powrotem do mąki i obróć do płaszcza (sucha mieszanka/mokra mieszanka/sucha mieszanka).
Umieść panierowane mięso na czystym talerzu, a następnie powtórz z pozostałym mięsem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj masło. Wrzuć kilka posypek mąki, aby upewnić się, że jest wystarczająco gorąca. Kiedy masło skwierczy natychmiast, wiesz, że jest gotowe. (Nie powinien od razu brązowy, jeśli tak, ogień jest zbyt gorący.) Gotować mięso, 3 kawałki na raz, aż krawędzie zaczną wyglądać złotobrązowo, około 2 minut z każdej strony.
Wyjmij mięso na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i utrzymuj je w cieple, pokrywając lekko innym talerzem lub arkuszem folii. Powtarzaj, aż całe mięso zostanie ugotowane.
Po tym, jak mięso zostanie usmażone, wylej tłuszcz do żaroodpornej miski. Bez czyszczenia patelni, zwrócić go do pieca na średnim ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki tłuszczu z powrotem do patelni i pozostawić do nagrzania.
Do sosu: gdy smar jest gorący, posypać mąkę równomiernie na smarze. Za pomocą trzepaczki wymieszaj mąkę ze smarem, tworząc złotobrązową pastę.
Dodaj więcej mąki, jeśli wygląda na zbyt tłustą; dodaj trochę więcej tłuszczu, jeśli stanie się zbyt pasty/grudki. Gotować aż zasmażka osiągnie głęboki złoty kolor.
Wlać mleko, stale ubijając.
Dodać doprawione sól i czarny pieprz do smaku i gotować, ubijanie, aż sos jest gładka i gęsta, 5 do 10 protokół. Przygotuj się, aby dodać więcej mleka, jeśli stanie się zbyt gęsty. Pamiętaj, aby spróbować, aby upewnić się, że sos jest wystarczająco przyprawione.
Podajemy mięso obok dużej strony puree ziemniaczanego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.