Stek Z Kurczaka Smażony
Stek z kurczaka smażony wymaga z grubsza 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, mielony kminek, top round steak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Najlepszy Stek Z Kurczaka, Stek Smażony Z Kurczakiem, oraz Stek Z Kurczaka Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek pokroić na 4 kawałki.
Umieść każdy kawałek pomiędzy 2 kawałkami folii i funta cienkiego, o grubości około 1/4 cala.
Kawałki umieścić w płytkiej misce i zalać 1 szklanką maślanki, 1 łyżeczką ostrego sosu i liśćmi tymianku; doprawić solą i pieprzem. Marynować przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Na płytkim talerzu przyprawiamy 2 szklanki mąki z kminkiem, solą i pieprzem. W innym płytkim talerzu lekko ubić jajka i dodać 1 szklankę maślanki i 1 łyżeczkę ostrego sosu; doprawić solą i pieprzem.
Steki wyjąć z marynaty i otrząsnąć nadmiar maślanki. Pogłębiać w mące, zanurzyć w roztrzepanej mieszaninie jaj i ponownie pogłębiać w przyprawionej mące; ustawić na talerzu, aby odpocząć na kilka minut podczas gotowania boczku.
Pokrój boczek na kawałki 1-calowe i umieść je na dużej zimnej patelni. Ustaw patelnię na średnim ogniu i gotować, aż boczek jest chrupiące.
Odcedzić boczek na ręcznikach papierowych i rezerwy tłuszczu na patelni. Gotować steki w tłuszczu boczku na średnim ogniu, aż będą złote z każdej strony, o 10 protokół; odstawić i ogrzać.
Odcedzić wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodać 2 łyżki mąki i gotować przez około 1 minutę rozbijając wszelkie grudki. Powoli wlać pozostałą filiżankę maślanki ciągle mieszając, aby rozbić grudki. Gotować przez 5 minut, aż zgęstnieje; doprawić solą i pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.
Steki ułożyć na talerzach i polać sosem; udekorować boczkiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.