Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango

Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango
Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 1194 kalorii, 74g białka, oraz 75 g tłuszczu. Na 11,84 zł / porcja, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz sos worcestershire, sól i pieprz, oregano, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z sosem stek domowej roboty, Spódnica stek z sosem Ancho-cebula stek, oraz Grillowany Stek Smokey Z Ogórkiem, Sałatka Z Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połącz olej, oregano, kminek, czosnek, liście laurowe i sok z limonki w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieścić steki w dużym naczyniu do pieczenia, dodać marynatę, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Przygotuj grill węglowy na dużym ogniu do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Steki wyjąć z marynaty i posypać solą i pieprzem. Grilluj z obu stron do zwęglenia i ugotowania do średnio rzadkiej doneness, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut. Pokroić na ziarno w cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podawać mięso z sosem Mango stek i pomidor Escabeche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
9
Rozgrzać olej na patelni o średniej wysokości na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać czosnek i cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
11
Dodaj nektar z mango, chrzan, miód, chile proszek, syrop klonowy, musztarda, Worcestershire i mango i gotować na wolnym ogniu, aż mango są bardzo miękkie i mieszanina zgęstnieje, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Szklanki Hiszpańskiego Czerwonego Wina2 Szklanki Hiszpańskiego Czerwonego Wina
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
12
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego lub blendera i zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Zeskrobać do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Wrzucić kolendrę, ocet, sok z limonki, olej, cukier, pomidory, cebula i jalapeno w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami3dojrzałe pomidory befsztyk, policzki usunięte i julienneddojrzałe pomidory befsztyk, policzki usunięte i julienned591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2Spód: okruszki z herbatników grahamMusztarda DijonMusztarda Dijon2świeże liście laurowe (muszą być świeże)świeże liście laurowe (muszą być świeże)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1zostawićŚwieża kolendra, do dekoracjiŚwieża kolendra, do dekoracji2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity8goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony3Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechrzan preparowanychrzan preparowany1papryka jalapeno, drobno pokrojona w kostkępapryka jalapeno, drobno pokrojona w kostkę2Skórka i sok z limonekSkórka i sok z limonek2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki hiszpańskiego czerwonego wina2 szklanki hiszpańskiego czerwonego wina2bardzo dojrzałe mango, obrane, pestki i posiekanebardzo dojrzałe mango, obrane, pestki i posiekane2Spód: okruszki z herbatników grahamczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano1małeczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę1małeczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana3Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1kilogramysteki w spódnicysteki w spódnicy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2warzywo (np. szpinak)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn