Stek Z Kostki Gulasz
Kostka stek gulasz może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 40g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka przypraw, soli, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Stek Kostkowy Milanese, oraz Cube Steak W / Gravy.
Instrukcje
Pokroić steki kostki na kawałki o 1/2 cala wielkości.
Posypać mąkę na talerzu, i pogłębiać mięso w mące.
Na dużej patelni, rozgrzać olej i masło na średnim ogniu.
Dodaj kawałki stek, cebula, i czosnek do oleju na patelni; saute aż lekko rumiane.
W razie potrzeby dodaj więcej masła.
Wymieszać z bulionem wołowym, ziemniakami, groszkiem i marchewką, sosem brązującym, włoską przyprawą, solą i czarnym pieprzem. Przykryć, wyłączyć ogień na wolnym ogniu, i gotować przez 25 protokół. Będzie gęstnieć podczas gotowania.
Dodaj więcej wody, jeśli zrobi się zbyt gęsta.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.