Stek z grilla z sosem sojowo-musztardowym

Stek z grilla z sosem sojowo-musztardowym
Grillowany stek z sosem sojowo-musztardowym to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.25 za porcję. Mieszanka szparagów garlicky, ciężka śmietana ubijania, dolno-sodowy sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pan Grillowany stek z sosem sojowo-musztardowym, Grillowany Stek Z Flanki Z Sosem Guacamole, oraz Grillowany stek z flanki z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem. Lekko posmarować stek sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
StekStek
3
Dodaj stek na patelni; grill przez 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
PatelniaPatelnia
4
Odstawić 3 minuty.
5
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek; gotować przez 30 sekund lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj sos sojowy, musztarda, i cukier; gotować 1 minutę lub aż bąbelkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
CukierCukier
9
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać śmietanę i 1 łyżkę kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
11
Posypać pozostałą 1 łyżką kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
12
SOS podawać ze stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn