Stek z grilla z sosem sojowo-musztardowym
Grillowany stek z sosem sojowo-musztardowym to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.25 za porcję. Mieszanka szparagów garlicky, ciężka śmietana ubijania, dolno-sodowy sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest idealny do valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pan Grillowany stek z sosem sojowo-musztardowym, Grillowany Stek Z Flanki Z Sosem Guacamole, oraz Grillowany stek z flanki z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem. Lekko posmarować stek sprayem do gotowania.
Dodaj stek na patelni; grill przez 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać czosnek; gotować przez 30 sekund lub aż pachnące.
Dodaj sos sojowy, musztarda, i cukier; gotować 1 minutę lub aż bąbelkami.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać śmietanę i 1 łyżkę kolendry.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Posypać pozostałą 1 łyżką kolendry.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.