Stek z grilla z masłem czosnkowo-Brandy
Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka steków wieszakowych, oliwa z oliwek, pory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Grillowany stek z czosnkiem i marynowanymi ziołami, Stek wieszakowy z sosem Zielono-czosnkowym, oraz Grillowany Stek Z Wieszakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce rozgnieść masło, natkę pietruszki, czosnek i koniak; doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pory i doprawić solą. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 10 protokół.
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową.
Steki posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na dużym ogniu, obracając raz, aż ładnie zwęglone Na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, 5 do 6 minut na stronę.
Przenieś steki na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Pokrój steki na ziarno i rozłóż masło na całym mięsie, pozwalając mu się rozpuścić.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah