Stek z flanki ze śmietaną boczniakiem szwajcarskim i orzeszkami piniowymi

Stek z flanki ze śmietaną boczniaka szwajcarskiego i orzeszków piniowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 381 kalorii, 35g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, stek, ocet winny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zdrowa Śmietana Szwajcarska Z Orzeszkami Pinii, Chard Szwajcarski z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Chard Szwajcarski Z Rodzynkami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszać chard, cebulę i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do duszenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować, mieszając często, aż chard jest bardzo delikatny, o 15 protokół.
W międzyczasie połącz serek, gałkę muszkatołową i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu.
Umieścić na średnim ogniu i gotować, ubijając często, aż ser topi się, a mieszanina po prostu bąbelki wokół krawędzi. Łyżką szczelinową dodać ugotowany chard do mieszanki serowej (odrzucając nadmiar płynu).
Dobrze wymieszać i doprawić 1/4 łyżeczki soli i odrobiną pieprzu.
Dekoruj orzeszkami pinii. Odstawić, przykryć i ogrzać.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Steki posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Gdy olej jest gorący i mieniący się, dodać steki i gotować, obracając raz, aż usmażony i bogaty mahoń, o 6 minut na stronę.
Przełożyć steki na talerz.
Dodać czosnek do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż aromatyczny, o 1 minutę. Wyciągnij patelnię z ognia, dodać ocet, i użyć drewnianej łyżki do zeskrobać wszelkie rumiane kawałki, które przylegają do patelni.
Dodać masło, oregano i wszelkie soki ze steku. Mieszaj, aż masło się roztopi.
Mięso pokroić na ziarno na cienkie plasterki. Stek dzielimy równomiernie na cztery talerze i polewamy sokami z patelni. Podziel równomiernie bocznicę Szwajcarską między cztery talerze i podawaj z bułką obiadową i 1/2 szklanki truskawek.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.