Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake. Na 7,26 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ocet balsamiczny, sól, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pan-Seared Flank stek z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni, Stek z flanki z sosem grzybowym, oraz Stek z flanki w sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować stek, posyp sól i pieprz równomiernie po obu stronach steka.
Umieść stek na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć stek z piekarnika; luźno przykryć folią.
Aby przygotować sos, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 1/2 szklanki cebuli i czosnku; podsmażyć 2 protokół.
Dodać grzyby; smażyć przez 4 minuty.
Dodaj bulion, wino i ocet. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż zmniejszy się do 1 1/4 szklanki (o 6 protokół).
Dodaj zieloną cebulę i gotuj przez 1 minutę.
Pokroić stek ukośnie przez ziarno na 1/4-calowe plastry.
Stek podawać z sosem grzybowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.