Stek z flanki z sosem chrzanowym
Stek z flanki z sosem chrzanowym zajmuje od początku do końca około 25 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,45 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 204 kalorie , 25 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Jeśli masz pod ręką stek z polędwicy wołowej, sos worcestershire, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 67% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Stek z flanki z sosem grzybowym , Stek z flanki z sosem Chimichurri i Okrągłe steki i papryki z kremowym sosem czosnkowo-chrzanowym .
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża natnij powierzchnię steku płytkimi, ukośnymi nacięciami w odległości 1 cala. interwały, tworząc kształty rombu. Powtórz po drugiej stronie.
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz kolejne pięć składników.
Dodaj stek. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Połącz składniki sosu w małej misce; przykryć i przechowywać w lodówce.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj stek pod przykryciem na średnio gorącym ogniu przez 7–9 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wypieczony – 170°). Stek pokrój w poprzek włókien; podawać z sosem.