Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym

Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym
Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytryny, musztardę dijon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Stek Flankowy Z Pikantnym Sosem Pietruszkowym, Stek z flanki z pikantnym sosem Chimichurri #WeekdaySupper, oraz Lemony Flank Steak Szaszłyki Z Sosem Cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posyp obie strony steku solą i pieprzem. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj stek na patelni; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść stek na desce do krojenia; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
6
Podczas gotowania steku, w małej misce wymieszać śmietanę i kolejne 5 składników (przez sok), mieszając trzepaczką. Wymieszać ze szczypiorkiem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
SokSok
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Śmietanę podawać ze stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Darioush Signature Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn