Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym
Stek z flanki z pikantnym sosem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytryny, musztardę dijon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Stek Flankowy Z Pikantnym Sosem Pietruszkowym, Stek z flanki z pikantnym sosem Chimichurri #WeekdaySupper, oraz Lemony Flank Steak Szaszłyki Z Sosem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Posyp obie strony steku solą i pieprzem. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj stek na patelni; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść stek na desce do krojenia; odstawić 5 minut.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Podczas gotowania steku, w małej misce wymieszać śmietanę i kolejne 5 składników (przez sok), mieszając trzepaczką. Wymieszać ze szczypiorkiem i pietruszką.
Śmietanę podawać ze stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Darioush Signature Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc