Stek z flanki z czerwoną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj stek z flanki z czerwoną cebulą. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,22 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 31g białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz wino, olej roślinny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Z Cebulą, Papryką I Fasolą, Stek z pieczarek i cebuli, oraz Stek Z Mandarynki Z Grillowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. rozgrzej patelnię 12-calową na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego. Stek pokroić na sucho; obficie posypać solą i pieprzem.
Dodaj olej do patelni i zawirować do herbu. Brązowy stek po obu stronach, obracając raz, 1 do 2 minut na stronę.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez 7to 8 minut na średnio rzadkie.
Umieścić mięso na desce do krojenia; przykryć luźno folią.
Ustaw tę samą patelnię na średnim ogniu; dodaj 2Tbsp. masło do soków na patelni. Gdy masło stopi się, dodać cebulę i smażyć aż bardzo miękkie, 10to 12minutes.
Wlać wino, wymieszać z tymiankiem i podgrzać do wysokiej temperatury. Gotować, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką, aż wino prawie gotuje się i sos jest syropy, 2minuty. Wymieszaj soki z deski do krojenia.
Wyjąć patelnię z ognia, zawirować w pozostałym maśle, i doprawić sosem solą i pieprzem. Stek cienko pokroić w poprzek ziarna, przełożyć na półmisek i wyłożyć mieszankę cebuli na mięso.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.