Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami

Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami
Stek z flanki z ciepłymi marokańskimi przyprawami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 568 kalorii, 31g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka soli, ocet winny, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany stek Ras El Hanout z marokańską sałatką z marchwi, Pieczony stek z polewą z ciepłych pomidorów, oraz Noga jagnięcina z marokańskimi przyprawami.

Instrukcje

1
W szklance miary, ubij razem oliwę z oliwek, ocet, imbir, czosnek, sól, cynamon, kolendra, papryka, cukier, kminek, pieprz i cayenne. Wypłukać stek i osuszyć; włożyć do 1-galonowej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PieprzPieprz
KminekKminek
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Wlać wszystko, ale około 3/4 szklanki marynaty (z wyjątkiem pozostałych do grillowanego bakłażana i sałatki z papryki); uszczelnić worek i włączyć do płaszcza mięsa dobrze. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MarynataMarynata
PieprzPieprz
MięsoMięso
3
Wyciągnij stek z marynaty (wyrzuć zużytą marynatę) i połóż na dobrze naoliwionym grillu nad solidnym łożem średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej poziomu grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować stek, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje z obu stron i nadal różowy w środku (średnio rzadkie; pokroić do testu), w sumie 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Przelej stek na talerz lub obramowaną deskę i pozostaw 5 minut. Następnie pokroić w poprzek ziarna na cienkie, skośne plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn