Stek z flanki z balsamicznym sosem BBQ

Stek z flanki z balsamicznym sosem BBQ
Stek z balsamicznym sosem BBQ może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.86 za porcję. To danie główne ma 1161 kalorii, 64G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, ser monterey jack, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Z Flanki Z Balsamicznym Sosem Barbecue, Stek z flanki w sosie pomidorowo-balsamicznym, oraz Sojowy Stek Balsamiczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ocet balsamiczny w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać cebulę i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać ketchup i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
WodaWoda
7
Dodaj zredukowany ocet i pozostałe składniki i gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut. Puree blenderem zanurzeniowym na gładką masę i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
8
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Sos będzie przechowywać przez 1 tydzień w lodówce przechowywanej w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
10
Stek z boku posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju i obficie doprawić solą i pieprzem. Grill na złoty kolor na 1 stronie, o 4 minut, odwrócić i grill, aż druga strona jest złoty kolor, o 4 minut. Przenieś się do chłodniejszej części grilla z dala od bezpośredniego ciepła. Podsmażyć sosem i obrócić jeszcze kilka razy, aż ugotują się do średnio rzadkiej doneness, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z FlankiStek Z Flanki
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
11
Zdejmij z grilla deskę do krojenia i luźno namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Odstawić na 10 minut przed pokrojeniem ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
13
Chleb kładziemy na grillu, obustronnie posmarowujemy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczywo grillujemy, a następnie wyjmujemy z grilla. Top z kopcami startego sera Monterey jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Kopce BarKopce Bar
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
14
Kromki chleba połóż na kawałku folii aluminiowej i wróć do grilla, aby stopić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
Przełożyć na półmisek.
16
Ułóż kromki steków na chlebie i udekoruj plasterkami szalotki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Zielona CebulaZielona Cebula
ChlebChleb

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku solisos pomidorowy Hunt's® – bez dodatku soli7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana1chipotle z puszki chile w adobo, posiekanechipotle z puszki chile w adobo, posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)12 łyżeczki czosnku w proszkuczubata łyżka musztardy Dijonczubata łyżka musztardy Dijon9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek z flankistek z flanki1Bagietka francuska w plasterkachBagietka francuska w plasterkach3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki12 łyżeczki czosnku w proszku4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Monterey jacktarty ser Monterey jack4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody12 łyżeczki czosnku w proszku1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1szczyptaSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do przyprawSzczypta soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do przypraw4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiSzalotki w plastrach, do dekoracjiSzalotki w plastrach, do dekoracji791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 412 łyżeczki czosnku w proszkuSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn