Stek Z Flanki Z Balsamicznym Sosem Barbecue
Stek z flanki z balsamicznym sosem Barbecue może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 941 kalorii. Jeśli masz ancho chile w proszku, bagietkę, ser Monterey jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki ze stekiem z jabłkowym sosem Barbecue, Grillowany stek z sosem Barbecue Bourbon, oraz Stek z flanki w sosie pomidorowo-balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać sos: doprowadzić ocet balsamiczny na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się o około połowę, 15 do 20 protokół. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na średnim ogniu w rondlu o dużym dnie.
Dodaj cebulę i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Dodać ketchup i 3 łyżki wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 5 protokół.
Dodaj zredukowany ocet balsamiczny, chile proszek, papryka, musztarda, ocet winny czerwony, sos Worcestershire, chipotle chile, brązowy cukier, miód i melasa. Dusić aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, 10 protokół. Puree blenderem zanurzeniowym lub przenieść do blendera i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać sos do miski i ostudzić do temperatury pokojowej. (Sos będzie przechowywać przez 1 tydzień w lodówce w szczelnym pojemniku. Jeśli robi się zbyt gęsty, wymieszaj 1 do 2 łyżek wody.)
Stek odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed grillowaniem. W międzyczasie rozgrzej grill do wysokiej.
Stek posmarować pozostałą 1 łyżką oleju rzepakowego i obficie doprawić solą i pieprzem. Grill na bezpośrednim ogniu, aż rumiane z jednej strony, o 3 protokół, następnie odwrócić i grill, aż druga strona jest rumiane, o 3 więcej minut. Przenieś się do chłodniejszej części grilla, z dala od bezpośredniego ciepła. Zalać sosem i kontynuować grillowanie, obracając kilka razy, aż średnio rzadkie, o 5 Więcej minut.
Przenieść do deski do krojenia i luźno namiotu z folią.
Pokrojoną stronę każdego kawałka chleba posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill po obu stronach.
Zdjąć z grilla i ułożyć każdy kawałek startego sera monterey jack.
Połóż chleb na kawałku folii aluminiowej i wróć do grilla, aby stopić ser.
Cienko pokroić stek na ziarno. Ułóż plastry steku na chlebie i udekoruj plasterkami szalotki.