Stek z flanki pieczonej z salsą Verde

Stek z flanki pieczonej z salsą Verde
Pieczony stek z flanki z Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.63 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jeśli masz musztardę dijon, kapary, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z salsy Verde, Stek z salsy Verde, oraz Stek z kolendry Salsa Verde.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Aby przygotować salsę, umieść kolendrę i następne 8 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki, skrobanie boki miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
SOS umieścić w misce; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Aby przygotować stek, posyp każdą stronę steku równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
5
Umieść na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Stek pokroić po przekątnej ziarna na cienkie plastry; podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn