Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche

Stek z flanki owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, stek z boku owinięty Petit Filet z rozbitymi ziemniakami z Creme Fraiche może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 13,06 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1677 kalorii, 80g białka, oraz 123g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szparagów, ziemniaków, oliwy z oliwek i mielonego pieprzu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 79%. Spróbuj Rozbite Ziemniaki Z Chrzanem Crème Fraîche, Ziemniaki Z Crème Fraiche I Kawiorem, oraz Zapiekane ziemniaki z Creme Fraiche dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: sznurek kuchenny lub wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Ręcznikiem papierowym wytrzyj wszystkie grzyby do czysta. (Nie moczyć ich w wodzie, a następnie osuszyć. Grzyby są jak małe gąbki. Zasysają wodę i stają się papkowate.) Przytnij i wyrzuć wysuszoną część na końcu łodyg grzyba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Rozłóż grzyby na dużej blasze i skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i wymieszaj, aby pokryć. Piecz grzyby przez 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Za pomocą ręcznika papierowego osusz filety i stek z boku, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Posyp obie strony wołowiny solą i pieprzem. Natrzyj wierzchołki filetów 1 łyżką posiekanego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Pozwól filetom usiąść pod przykryciem, aby przed gotowaniem doprowadzić je do temperatury pokojowej.
8
Pokrój stek z boku wzdłuż na 1-calowe paski i owiń każdy filet wokół krawędzi paskami steku z boku. Możesz mieć resztki steku z flanki. Zawiąż każdy filet sznurkiem kuchennym lub włóż wykałaczkę, aby przytrzymać stek z boku do fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
9
Gdy grzyby są upieczone i ładne i złocistobrązowe, wyjmij z piekarnika, ostudź trochę, a następnie grubo posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy tylko masło zacznie bulgotać i się spienić, Wrzuć pieczone grzyby oraz olej i kapie z blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Smaż grzyby przez 8 do 10 minut, a następnie polej patelnię czerwonym winem. Gotuj, aż większość czerwonego wina zmniejszy się prawie do zera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj pół na pół na patelnię, mieszając grzyby. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodaj mleko i zmniejsz je o jedną trzecią. Powinieneś mieć ładny, bogaty sos, który pokrywa grzbiet łyżki i utrzymuje przez nią linię. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawę. Utrzymuj sos w cieple, aż będzie gotowy do podania. (Można umieścić go w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z delikatnie gotującą się wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Umyj szparagi i obieraczką do warzyw Usuń zewnętrzną warstwę szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
16
Pokrój szparagi na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
17
Rozgrzej dużą patelnię z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i dodaj boczek. Mieszaj i gotuj boczek, aż zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Dodaj szparagi i gotuj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
19
Dodaj ocet z białego wina i gotuj przez kilka sekund, a następnie zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
20
Podgrzej dużą żaroodporną patelnię z 2 łyżkami oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli masz naprawdę dużą patelnię, możesz umieścić wszystkie 4 filety na patelni. Jeśli nie, gotuj partiami, używając 1 łyżki oleju na partię. Nie chcesz, żeby steki się dotykały. Chcemy uzyskać ładne przypalenie Na Zewnątrz filetów i aby to osiągnąć, Twoje filety potrzebują miejsca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Dodaj filety do gorącej patelni i smaż, aż filet rozluźni się do punktu, w którym puści patelnię, około 3 minut z jednej strony, a następnie odwróć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
22
Dodaj dużą grudkę masła do gorącej patelni, a gdy się rozpuści, przechyl patelnię do siebie, aby masło gromadziło się w jednym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
23
Dodaj 3 pełne gałązki tymianku. Teraz dużą łyżką zacznij fastrygować filety roztopionym masłem o Smaku tymianku. Odwróć filety, ponownie sfastryguj i przełóż do piekarnika na kilka minut, aż będą ugotowane na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
24
Podawać: ułóż rozbite ziemniaki z Creme Fraiche tuż po jednej stronie środka talerza. Wyjmij filety z piekarnika i wyjmij sznurek lub wykałaczki. Oprzyj filet o ziemniaki. Posyp sosem grzybowym i umieść szparagi przed filetem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
25
Umyj ziemniaki i umieść w garnku z osoloną wodą, na tyle, aby przykryć wierzchołki ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia, a następnie skręcić w dół do wrzenia i gotować do miękkości widelca. (Kiedy wbijasz widelec w ziemniaka i odpada bez oporu, są gotowe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
26
Odcedź ziemniaki i połóż na ściereczce lub ręczniku papierowym. Dłonią lekko rozbij ziemniaki, aby po prostu trochę się otworzyły i podzieliły. Upewnij się, że zachowują swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
27
Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj czosnek, szalotkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Gdy czosnek i szalotka będą przezroczyste, dodaj zmiażdżone ziemniaki i wrzuć, aby wszystkie zostały pocałowane masłem, szalotką i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
28
Podgrzewaj przez 5 minut, a następnie dodaj creme fraiche na patelnię z połową posiekanego szczypiorku. Rzuć, aby wszystko było ładnie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
29
Podawaj w stylu rodzinnym lub na pojedynczych talerzach i posyp resztą szczypiorku i odrobiną skórki z cytryny. Skórka nadaje spuds dodatkowy mały trzpień i zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek z flanki działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn