Przepis meksykańska flanka stek z brązowym ryżem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 4,12 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kalifornijskie chili, brązowy ryż, cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Meksykańskie Tacos Ze Stekiem Z Flanki, Meksykańskie Tacos Ze Stekiem Z Flanki, oraz Meksykański Stek Nadziewany Flank dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wołowinę opłukać i osuszyć; pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/8 cala i umieścić w misce. W blenderze przykryć suszone chili 3/4 szklanki wrzącej wody; odstawić, aż chili będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka Chili
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Dodaj sok z limonki, czosnek, cayenne i 1/2 łyżeczki soli i wirować, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Polać wołowiną, przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody i brązowy ryż do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki do ugryzienia, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry's
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
W międzyczasie wlej olej na patelnię o średnicy 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, wołowinę wyjąć z marynaty łyżką szczelinową (marynata rezerwowa) i dodać do patelni. Mieszaj, aż mięso nie będzie już różowe, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przełożyć wołowinę na obramowany talerz lub miskę.
Dodaj paprykę i cebulę na patelnię; często mieszaj, aż kuleją, 5 do 6 minut. Wołowinę z powrotem na patelnię wraz z zarezerwowaną marynatą; doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając raz lub dwa razy, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Łyżka ryżu do czterech szerokich, płytkich misek i góry równo z wołowiną, warzywa i sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.