Stek Z Czosnkiem Sojowym

Stek Z Czosnkiem Sojowym
Stek z czosnku sojowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz ocet destylowany, czosnek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Sos Sojowo-Sezamowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj olej roślinny, sos sojowy, ocet, ketchup i zmiażdżony czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sos SojowySos Sojowy
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść stek w dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Polać marynatą stek. Uszczelnić i marynować w lodówce co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
4
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Smarować ruszt grillowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Steki umieścić na grillu i wyrzucić marynatę. Gotować przez 5 minut na stronę lub do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn