Stek z czarnej fasoli i Slaw

Stek Flank z czarną fasolą i Slaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka rosołu z kurczaka, chili w proszku, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Flank Steak Tacos ze Slaw, Stek z flanki Achiote z jabłkiem i jicama Slaw, oraz Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw.
Instrukcje
Stek posypać 2 łyżeczkami chili w proszku i 3/4 łyżeczki soli.
Rozgrzać 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać stek; gotować około 5 minut na stronie średnio rzadkie. Tymczasem zrobić slaw: wrzucić kapustę z sokiem z limonki, majonezem, 2 łyżki kolendry, Pozostałe 1 łyżeczka chili w proszku i sól do smaku. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut. Tymczasem podgrzać pozostałe 1/2 łyżki oliwy z oliwek w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, 2 do 3 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i fasolę i doprowadzić do duszenia. Grubo rozgnieść fasolę łyżką; kontynuować gotowanie, aż lekko zgęstnieje, o 4 Więcej minut.
Dodać pozostałe 2 łyżki kolendry i sól do smaku. Stek pokroić w plasterki; top z czarną fasolą i podawać ze slaw.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.