Stek z boku Chrisa Lilly i Shiitake Yakitori

Stek z boku Chrisa Lilly i Shiitake Yakitori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj steków flank Chrisa Lilly i Shiitake Yakitori. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 14g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje $2.59 za porcję. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, cukier, mirin i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka wędzone jagnięce Pitmastera Chrisa Lilly, Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake, oraz Pan-Seared Flank stek z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 12 do 14 (4-calowych) szaszłyków w wodzie do namoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
2
Pokrój czapki z grzybami shiitake na pół i umieść je w misce do miksowania. W średnim rondlu, połączyć składniki marynaty i doprowadzić do duszenia; gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i wlać gorącą ciecz na czapki grzybowe. Marynować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Pokroić stek z boku przez ziarno na paski 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
ZiarnaZiarna
5
Pokroić Topy scallion na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
6
Grzyby wyjąć z marynaty i odstawić na bok. Użyj szaszłyku, aby przebić stek na końcu paska. Następnie przebić kawałek czapki grzybowej, a następnie wierzch szalotki. Splot paska stek boczny wokół grzyb i scallion i nadal szaszłyk grzyb, scallion, i stek boczny, aż pasek stek kończy. Szaszłyki lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z FlankiStek Z Flanki
GrzybyGrzyby
MarynataMarynata
Zielona CebulaZielona Cebula
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Rozgrzej gorący grill. Zanurz każdy szaszłyk w pozostałej marynacie i umieść na grillu na bezpośrednim ogniu. Grillować przez 2 minuty z każdej strony, lub aż stek brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Wyjmij szaszłyki z grilla i podawaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Przedruk za zgodą America ' s Best BBQ, Homestyle by Ardie A. Davis and Chef Paul Kirk, © 2013 Andrews McMeel Publishing

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn