Stek z boku Chrisa Lilly i Shiitake Yakitori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj steków flank Chrisa Lilly i Shiitake Yakitori. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 14g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje $2.59 za porcję. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką sól, cukier, mirin i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka wędzone jagnięce Pitmastera Chrisa Lilly, Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake, oraz Pan-Seared Flank stek z grzybami Shiitake i sosem z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 12 do 14 (4-calowych) szaszłyków w wodzie do namoczenia.
Pokrój czapki z grzybami shiitake na pół i umieść je w misce do miksowania. W średnim rondlu, połączyć składniki marynaty i doprowadzić do duszenia; gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i wlać gorącą ciecz na czapki grzybowe. Marynować przez 20 minut.
Pokroić stek z boku przez ziarno na paski 1/4 cala.
Pokroić Topy scallion na 1-calowe kawałki.
Grzyby wyjąć z marynaty i odstawić na bok. Użyj szaszłyku, aby przebić stek na końcu paska. Następnie przebić kawałek czapki grzybowej, a następnie wierzch szalotki. Splot paska stek boczny wokół grzyb i scallion i nadal szaszłyk grzyb, scallion, i stek boczny, aż pasek stek kończy. Szaszłyki lekko doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej gorący grill. Zanurz każdy szaszłyk w pozostałej marynacie i umieść na grillu na bezpośrednim ogniu. Grillować przez 2 minuty z każdej strony, lub aż stek brązowieje.
Wyjmij szaszłyki z grilla i podawaj.
Przedruk za zgodą America ' s Best BBQ, Homestyle by Ardie A. Davis and Chef Paul Kirk, © 2013 Andrews McMeel Publishing
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.