Stek z Bavette z szalotką, czosnkiem i tymiankiem

Stek z Bavette z szalotką, czosnkiem i tymiankiem
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Stek z Bavette z szalotką, czosnkiem i tymiankiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, sól koszerna i pieprz, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte"), Zapiekane ziemniaki z szalotką, pieczarkami, pieczonym czosnkiem i tymiankiem, oraz Marynowany stek z bavette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stek w plastikowej torebce z oliwą z oliwek i szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie. Zamknąć worek i schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
3
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Niech stek siedzieć w temperaturze pokojowej 20 minut, a następnie wyjąć z worka, skrobanie szalotki, i posypać 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz. Grill, pokryte, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, 8 do 10 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Roztopić masło na małej patelni, następnie dodać czosnek i tymianek i gotować do duszenia i pachnące, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Polej stek ciepłą masłem i pokrój cienko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
8
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
9
* Bavette jest często klasyfikowane jako" flap meat "lub" Butcher steak", wraz z kilkoma innymi cięciami pobranymi z obszaru między polędwicą a bokiem. W szczególności jest to dolna część polędwicy. Jeśli twój rzeźnik nie zna terminu "bavette", poproś o mięso z polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn