Stek z Bavette z szalotką, czosnkiem i tymiankiem

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Stek z Bavette z szalotką, czosnkiem i tymiankiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz masło, sól koszerna i pieprz, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte"), Zapiekane ziemniaki z szalotką, pieczarkami, pieczonym czosnkiem i tymiankiem, oraz Marynowany stek z bavette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stek w plastikowej torebce z oliwą z oliwek i szalotką.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie. Zamknąć worek i schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni do przodu.
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Niech stek siedzieć w temperaturze pokojowej 20 minut, a następnie wyjąć z worka, skrobanie szalotki, i posypać 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz. Grill, pokryte, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, 8 do 10 minut łącznie dla średnio rzadkie.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 10 minut.
Roztopić masło na małej patelni, następnie dodać czosnek i tymianek i gotować do duszenia i pachnące, 2 protokół.
Polej stek ciepłą masłem i pokrój cienko.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
* Bavette jest często klasyfikowane jako" flap meat "lub" Butcher steak", wraz z kilkoma innymi cięciami pobranymi z obszaru między polędwicą a bokiem. W szczególności jest to dolna część polędwicy. Jeśli twój rzeźnik nie zna terminu "bavette", poproś o mięso z polędwicy.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.