Stek Xavier
Stek Xaviera może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1162 kalorie, 88g białka, oraz 85 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 8,58 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest idealny do valentin day. Mieszanka szparagów, oliwa z oliwek, ser szwajcarski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek Xavier, Pan smażony stek i stek hamburgery z cebulą czerwonego wina i Laury chudego prezentów, oraz Make-ahead posiłek 3 Minute Steak Hoagies z sosem stek domowej roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Umieścić w szklanym naczyniu i skropić sosem Worcestershire. Włącz steki, okładka, i przechowywać w lodówce 15 minut. Ponownie obróć steki i marynuj 15 minut dłużej.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Steki układamy na rozgrzanym grillu, zamykamy pokrywkę i gotujemy przez 7 minut. Szparagi wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieść szparagi na grillu, obróć steki i zamknij pokrywkę. Gotować, aż steki zaczynają się jędrne i są lekko różowe w środku, a szparagi są miękkie, o 7 dodatkowych minut. Szparagi przekręcić do połowy. Każdy stek ułożyć 3 szparagami i serem szwajcarskim. Kontynuuj gotowanie, aż ser się rozpuści.
Wyjąć z grilla i odstawić na 5 minut przed podaniem.