Stek wieszakowy z sosem Zielono-czosnkowym

Stek z wieszaka z sosem Zielono-czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 380 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz koszerną sól, bulion wołowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z grilla z sosem z zielonego pieprzu, Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, oraz Grillowany stek z czosnkiem i marynowanymi ziołami.
Instrukcje
Steki posypać 1/4 łyżeczki. każda sól i pieprz.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj steki i gotować, obracając raz, aż średnio rzadkie, 10 do 12 protokół.
Przenieść do deski do krojenia; namiot z folią.
Zmniejsz ciepło do średniego i dodaj 1 łyżkę. masło do patelni.
Dodać zielony czosnek i czosnek i mieszać aż pachnące, o 1 minutę.
Wlać bulion, wino i ocet i gotować, mieszając, aby uwolnić rumiane kawałki, aż do zmniejszenia o dwie trzecie.
Zdjąć z ognia i wymieszać z pozostałym masłem. Sezon z pozostałym 1/4 tsp. każdą sól i pieprz i podawać z pokrojonym stekiem.
* Kup zielony czosnek (zbierany przed dojrzałością cebulki) na rynkach rolnych i azjatyckich sklepach spożywczych wiosną i wczesnym latem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.