Stek w spódnicy z orzechami laskowymi Picada i zwiędłą Escarole
Spódnica stek z orzechów laskowych Picadan i zwiędłe Escarole może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 968 kalorii, 41g białka, oraz 87 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ząbka czosnku, spódnica stek, sok pomarańczowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zwiędła Sałatka Escarole, Zwiędła Eskarola z jabłkami, oraz Fettuccine z zwiędłą Escarole i pieczarkami.
Instrukcje
Odstaw steki na bok na przykrytym talerzu, aby doprowadzić je do temperatury pokojowej.
W przypadku picady piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (350°F). Chleb z grubsza rozerwać na kawałki.
Rozgrzać oliwę na płytkiej patelni na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodać chleb i smażyć na patelni, aż równomiernie złocisty i chrupiący. (Uważaj, aby oliwa z oliwek nie stała się zbyt gorąca i zaczęła palić.)
Usunąć i odsączyć nadmiar oleju. Funt chleba, w partiach, jeśli to konieczne, za pomocą moździerza i tłuczkiem, aż masz grubej bułki tartej.
Orzechy ułożyć na blasze i piec na środku piekarnika przez 10 minut, aż będą równomiernie złote. Przełóż gorące orzechy do czystej, suchej szmatki i przetrzyj, aby usunąć skórki. Zmielić orzechy i umieścić w misce z bułką tartą, skórką pomarańczową i sokiem. Czosnek i oregano mielone razem i dodać do miski ze szczyptą soli. Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić. Obróć piekarnik do najniższego ustawienia.
Wyrzucić zewnętrzne liście z eskaroli, a następnie rozerwać sałatę na duże kawałki. Umyj dobrze, ale nie przejmuj się klepaniem do sucha. Steki doprawiamy obficie.
Umieść ciężką patelnię na dużym ogniu i szczotkować steki z odrobiną oliwy z oliwek.
Połóż steki na patelni, gdy jest gorąco i gotować bez ruchu przez 3 protokół. Obróć i gotuj z drugiej strony przez 3 minuty (możesz potrzebować minuty lub dwóch dłużej, jeśli steki zostały wycięte z grubszej części uda). Powinieneś mieć ładną brązową skórkę, podczas gdy mięso w środku powinno być rzadkie.
Wyjmij na talerz i pozostaw w ciepłym piekarniku przez 6 do 8 minut.
W międzyczasie, gotuj escarole.
Umieścić szeroką patelnię na średnim ogniu.
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić, a następnie dodaj rozdarte liście i przyprawę.
Przykryj pokrywkę, aż woda przylegająca do liści zacznie parować, a następnie odkrywaj i mieszaj co kilka sekund, aby liście jednolicie więdły. To zajmie 2 do 3 minut. Teraz powinieneś mieć piękne błyszczące, jasnozielone warzywo. Sprawdź przyprawę.
Umieść stek na każdym ciepłym talerzu i ułóż escarole obok. Łyżka na picada i podawać na raz.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.