Stek w paski z sosem Rozmarynowo-czerwonym winem

Strip stek z sosem z czerwonego wina rozmarynu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,69 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól, liście rozmarynu, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj NY Strip stek z czerwonym winem-masło rozmarynowe, Stek w paski z sosem z wina cebulowego, oraz New York Strip Steak z sosem grzybowym z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki przyprawiamy solą. Nacisnąć pieprz na powierzchniach.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj steki. Obniżyć ciepło do średniego; gotować, obracając raz, 4 minuty na stronę dla rzadkich, 6 minut na stronę dla średnio rzadkich, i 8 minut na stronę dla dobrze zrobione.
Wyjąć do ciepłego talerza; utrzymać ciepło.
Dodaj cebulę na patelni; gotować, aż rumiane, mieszając, 2 protokół.
Dodać połowę rozmarynu, połowę czosnku i gotować, mieszając, 20 sekund.
Dodaj wino. Zwiększyć ciepło do wysokiej; gotować energicznie 2 minuty.
Dodaj bulion, cukier i soki mięsne, które zebrały się na półmisku. Gotować 10 minut więcej lub aż płyn zmniejszy się o połowę, o 1 szklance.
Dodać pozostały rozmaryn i czosnek.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.