Stek Szwajcarski
Szwajcarski stek zajmuje ok. 2 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 426 kalorii, 54g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 172 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz cebulę, przecierane pomidory, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Easy Swiss Steak: Obfity Stek Z Kostki, Stek Szwajcarski A Plus, oraz Stek Szwajcarski.
Instrukcje
Stek obustronnie podsmażyć: w obie strony steku wcierać mąkę.
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokiej, płytkiej patelni (z pokrywą) do średnio wysokiego ciepła.
Umieścić stek na patelni i gotować przez około 10 minut z każdej strony, tyle, aby brązowy stek.
Wyjąć stek z patelni i odstawić.
Dodać cebulę i czosnek na patelnię i kolejną łyżkę oleju.
Cebulę i czosnek gotować przez 3-5 minut, za pomocą metalowej szpatułki, aby zeskrobać wszelkie kapiele ze steków, mieszając je z cebulą.
Dodać połowę ziół do cebuli.
Dodaj stek, zioła, przecier pomidorowy: odstaw stek na patelnię, kładąc go na cebuli. Tłucz cebulę wokół i na wierzchu steku.
Resztę ziół posypać stekiem.
Dodaj 2 szklanki przecieranych pomidorów na patelnię.
Przykryć i gotować: przykryć patelnię szczelnie dopasowaną pokrywką. Jeśli masz wypukłą pokrywę, która pasuje, użyj jej. Wypukła pokrywa pomoże cyrkulować parę i wilgoć z soków kuchennych i utrzymać stek wilgotny.
Doprowadzić stek w przecier pomidorowy na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ogień do najniższego ciepła możliwe do utrzymania niskiej gotować. (Używamy ciepłego ustawienia w naszym zakresie elektrycznym, jeśli używasz wysokiego zakresu gazu BTU, możesz chcieć podeprzeć garnek na jakiejś zwiniętej folii, aby nadać mu większą odległość od ciepła.)
Gotować przez 1,5 godziny.
warzywa: podczas gotowania stek, może chcesz lekko wstępnie ugotować warzywa, które chcesz podawać ze stekiem. Na przykład do tego dania gotowaliśmy na parze 4 małe, obrane, ćwiartowane ziemniaki russet i 2 marchewki, ćwiartowane wzdłuż i pokrojone na 2-calowe segmenty, przez 5-10 minut. (Możesz użyć innych warzyw, takich jak fasola szparagowa lub żadnych warzyw.)
Po 1 1/2 godziny czasu gotowania na stek, odkryliśmy patelnię, odwróciliśmy stek, dodaliśmy ziemniaki i marchew, przykryliśmy patelnię i gotowaliśmy stek i warzywa przez kolejne 30 minut.
Powodem, dla którego możesz chcieć wstępnie ugotować warzywa, jest to, że stek gotuje się na bardzo małym ogniu. Będziesz miał większą kontrolę nad tym, jak gotowane są warzywa, jeśli najpierw je ugotujesz.
Pokroić i podawać: stek należy zrobić po całkowitym czasie gotowania 2 godzin. Aby to sprawdzić, możesz szturchnąć go widelcem. Mięso powinno być dość delikatne.
Aby podać, wyjąć stek i pokroić go na desce do rzeźbienia. Alternatywnie, można było zacząć od poszczególnych steków, które były mniejsze. Polać sosem stek.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.