Stek Stir-Fry
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać stek Stir-Fry spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 363 kalorie, 30g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz granulki bulionu wołowego, zieloną cebulę, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Jest idealny do valentin day. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Mongolska Wołowina Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić bulion w wodzie.
Połącz skrobię kukurydzianą i sos sojowy, aż będzie gładka; Dodaj do bulionu. Odstawić. Wymieszać wołowinę z czosnkiem, imbirem i pieprzem. Na dużej patelni lub woku na średnim ogniu, smażyć wołowinę w 1 łyżce oleju, aż mięso nie będzie już różowe; usunąć i ogrzać.
Rozgrzać pozostały olej; smażyć warzywa, aż będą chrupiące. Wymieszać mieszankę sosu sojowego i dodać do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować i mieszać przez 2 minuty. Powrót mięsa na patelnię i ciepła przez.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.