Stek Spódniczy Z Sałatką Z Rukoli

Stek Spódniczy Z Sałatką Z Rukoli
Stek ze spódnicy z sałatką z rukoli zajmuje od początku do końca około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii. Za 5,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 6 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Udaj się do sklepu i kup bułki ciabatta, liście bazylii, rzodkiewki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grillowana sałatka ze stekiem i rukolą z dressingiem Roquefort i Catalina, Sałatka ze stekiem ze spódnicy z serem pleśniowym i Marokańska sałatka ze stekiem ze spódnicy z chermoulą.

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj kostki chleba i smaż, aż będą chrupiące i lekko złociste, obracając w razie potrzeby, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
3
Dodaj czosnek i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i smaż, mieszając, aż czosnek będzie lekko złoty, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Przełożyć do dużego naczynia; wytrzyj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Do miski dodać rzodkiewki, pomidory, bazylię, kapary i zalewę kaparową i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Na tej samej patelni na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić stek solą i pieprzem, dodać na patelnię i smażyć aż do zrumienienia na dnie, około 5 minut. Obróć i smaż, aż zrumieni się po drugiej stronie, jeszcze od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Przełóż stek na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Do miski z sałatką dodaj rukolę i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i wymieszaj; doprawić solą i pieprzem. Stek pokrój cienko wzdłuż włókien i rozłóż na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Podawać z sałatką.
10
Fot. Antonis Achilleos

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek ze spódnicy. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn