Stek Spódniczy Z Sałatką Z Rukoli

Stek ze spódnicy z sałatką z rukoli zajmuje od początku do końca około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii. Za 5,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 6 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Udaj się do sklepu i kup bułki ciabatta, liście bazylii, rzodkiewki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grillowana sałatka ze stekiem i rukolą z dressingiem Roquefort i Catalina, Sałatka ze stekiem ze spódnicy z serem pleśniowym i Marokańska sałatka ze stekiem ze spódnicy z chermoulą.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj kostki chleba i smaż, aż będą chrupiące i lekko złociste, obracając w razie potrzeby, około 5 minut.
Dodaj czosnek i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i smaż, mieszając, aż czosnek będzie lekko złoty, około 30 sekund.
Przełożyć do dużego naczynia; wytrzyj patelnię.
Do miski dodać rzodkiewki, pomidory, bazylię, kapary i zalewę kaparową i wymieszać.
Na tej samej patelni na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Doprawić stek solą i pieprzem, dodać na patelnię i smażyć aż do zrumienienia na dnie, około 5 minut. Obróć i smaż, aż zrumieni się po drugiej stronie, jeszcze od 3 do 5 minut.
Przełóż stek na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Do miski z sałatką dodaj rukolę i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i wymieszaj; doprawić solą i pieprzem. Stek pokrój cienko wzdłuż włókien i rozłóż na talerzach.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek ze spódnicy. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Rezerwat Argyle Pinot Noir]()
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator