Stek smażony z kurczakiem
Smażony stek z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.85 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krem sos, steki, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać substytut jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Tort Jagodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest idealny do valentin day. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Stek Z Kurczaka Smażony, Stek Smażony Z Kurczakiem, oraz Stek Z Kurczaka Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posypać solą i pieprzem. Steki pogłębiania w mące; zanurzyć w substytut jaj, i pogłębiania w kruszonych krakersy. Lekko pokryć steki z każdej strony sprayem do gotowania.
Gotować steki, partiami, w gorącej patelni nonstick na średnim ogniu 3 do 4 minut z każdej strony lub aż złoty, obracając dwa razy.
Przelej steki do stojaka z drutu na patelni z galaretką. Przechowywać w piekarniku 225.
Podawać z sosem śmietanowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.