Stek smażony z kurczaka z wiejskim sosem

Stek smażony z kurczaka z wiejskim sosem
Stek smażony z kurczaka z wiejskim sosem wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka śniadanie wieprzowina-kiełbasa patty, bitej śmietany, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kurczak smażony stek z wiejskim sosem, Kurczak smażony stek z wiejskim sosem, oraz Kurczak Smażony Stek Z Wiejskim Sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/2 szklanki bulionu do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść mąkę w innej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Posypać kawałki steku z obu stron solą i pieprzem. Steki zanurz w mące, następnie w bulionie, a następnie ponownie w mące, za każdym razem powlekając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj steki. Sauté do brązowego, o 3 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
6
Przenieś na talerz.
7
Wylać masło z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1 łyżeczkę mąki z płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ubić w pozostałej 1/2 szklanki bulionu, kiełbasy, śmietany, szałwii i goździków. Gotować sos, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę, ubijanie często, o 3 protokół; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KiełbasaKiełbasa
GoździkiGoździki
BulionBulion
KremKrem
SOSSOS
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wymieszać w zielonej cebuli tops. Łyżka sosu na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
StekStek
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn