Stek smażony na wsi z sosem pieczarkowym
Przepis smażony stek z sosem pieczarkowym może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 2,83 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz mleko, białka jaj, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek smażony na wsi z sosem pieczarkowym, Stek Smażony Na Wsi Z Sosem, oraz Stek smażony na wsi z sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3 łyżki mleka i białka w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Połącz 1/3 szklanki mąki i następne 4 składniki (1/3 szklanki mąki przez pieprz) w płytkim naczyniu. Praca z 1 stek na raz, zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie mąki. Powtórz procedurę z pozostałymi stekami, mieszaniną jaj i mieszaniną mąki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj steki; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij steki z patelni; utrzymuj ciepło.
Podczas gotowania steków, przygotować puree ziemniaczane zgodnie ze wskazówkami opakowania, używając 1 1/3 szklanki mleka. Trzymaj ciepło.
Dodać grzyby do patelni; smażyć 3 protokół.
Połączyć 2 1/2 łyżki mąki, 1/4 łyżeczki soli i bulionu, mieszając trzepaczką.
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając. Łyżka do steków.
Podawać z puree ziemniaczanym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc