Stek smażony na wsi z sosem pieczarkowym

Stek smażony na wsi z sosem pieczarkowym
Przepis smażony stek z sosem pieczarkowym może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 2,83 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz mleko, białka jaj, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek smażony na wsi z sosem pieczarkowym, Stek Smażony Na Wsi Z Sosem, oraz Stek smażony na wsi z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 3 łyżki mleka i białka w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Połącz 1/3 szklanki mąki i następne 4 składniki (1/3 szklanki mąki przez pieprz) w płytkim naczyniu. Praca z 1 stek na raz, zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie mąki. Powtórz procedurę z pozostałymi stekami, mieszaniną jaj i mieszaniną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
JajkoJajko
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj steki; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Wyjmij steki z patelni; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podczas gotowania steków, przygotować puree ziemniaczane zgodnie ze wskazówkami opakowania, używając 1 1/3 szklanki mleka. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
MlekoMleko
7
Dodać grzyby do patelni; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Połączyć 2 1/2 łyżki mąki, 1/4 łyżeczki soli i bulionu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodaj mieszaninę bulionu do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając. Łyżka do steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać z puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn