Stek Pomidorowy Z Pieczonym Serem Kozim I Sałatką Ziołową
Przepis na Stek Pomidorowy z Pieczonym Serem Kozim i Sałatką Ziołową można przygotować w około 27 minut . Jedna porcja zawiera 121 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Za 1,43 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka jajek, okrągłego sera koziego, młodej rzeżuchy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na walentynki . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 87% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ziołowe kubki z kozim serem i pomidorami , Świeże pomidory i kozi ser z olejem ziołowym oraz Sałatka z awokado i ziół z kozim serem .
Instrukcje
W małej, płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą z solą i pieprzem do smaku. W innej małej, płytkiej misce ubij jajko, aż się zmiksuje. Każdy ser kozi maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej, wklepując ją w odpowiednie miejsca. Przykryj i wstaw do lodówki posypane krążki sera na około 15 minut.
Wyśrodkuj plasterki pomidora na 4 talerzach sałatkowych i dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu i wlej 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy olej prawie zacznie dymić, dodaj krążki sera. Gotuj, aż lekko się zrumieni, około 45 sekund. Odwróć je i smaż po drugiej stronie, aż ser zacznie drżeć, co zajmie około 45 sekund dłużej, w zależności od grubości krążków.
Na każdym plasterku pomidora ułóż krążek sera.
W misce wymieszaj zioła, skrop je niewielką ilością oliwy z oliwek, odrobiną czerwonego octu winnego oraz solą i pieprzem do smaku. Ułóż zioła na wierzchu sera, równomiernie je rozdzielając.
Uwagi Michaela: Ta sałatka wygląda najlepiej, gdy plasterek pomidora i kawałek koziego sera są mniej więcej tej samej wielkości. Jeśli więc ser kozi można znaleźć tylko w małych kłodach, możesz podać każdemu gościowi po 2 krążki sera koziego i ułożyć je na plasterkach mniejszych pomidorów.
Pamiętaj, aby ostrożnie zdjąć wszystkie łodygi z ziół, aby goście mogli cieszyć się wyłącznie miękkimi liśćmi.