Stek nadziewany szpinakiem i marchewką
Stek nadziewany szpinakiem i marchewką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 4,27 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, szpinak, stek z flanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek nadziewany szpinakiem, Stek nadziewany szpinakiem i fetą, oraz Stek nadziewany pieczarkami i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować marchewki w rondlu z wrzącej osolonej wody, aż ledwo miękną, 6 do 8 minut, a następnie odcedzić (marchew będzie nadal gotować, gdy ostygną). Gdy ostygnie, pokrój każdą sekcję wzdłuż na 3 kawałki.
Boczek gotować na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż ostry, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia, rezerwując tłuszcz. Wymieszać razem boczek, bułka tarta, pietruszka, czosnek, oregano, sól,pieprz, goździki, gałka muszkatołowa, i 2 łyżki tłuszczu w misce, aż dobrze połączone.
Umieść stek na 2 nakładających się arkuszach folii (każdy o długości około 2 stóp) z krótkim boku stek najbliżej Ciebie. Trzymając ostry nóż równolegle do powierzchni roboczej i zaczynając od długiej strony, stek motylkowy przecinając go prawie na pół poziomo (nie do końca), a następnie otwórz go jak książkę.
Obróć stek tak, aby długi bok był najbliżej Ciebie, a następnie ułóż szpinak równomiernie na steku, pozostawiając 1-calową granicę wzdłuż krawędzi najdalej od Ciebie. Szpinak polać kawałkami marchwi, układając je równolegle do długiego boku i równomiernie rozmieszając, następnie równomiernie posypać mieszanką okruchów chleba.
Zaczynając od strony najbliżej Ciebie i używając folii jako pomocy, zwiń stek, delikatnie naciskając na nadzienie (nie zwijaj zbyt mocno, bo nadzienie wyślizgnie się z końców), a następnie zwiąż stek w poprzek sznurkiem w odstępach 3/4 cala. Doprawić solą i pieprzem.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapal sterczący komin z węgla drzewnego i wylej go równomiernie na 1 stronę dolnego stojaka (będziesz miał podwójną lub potrójną warstwę węgla drzewnego).
Gdy węgiel zamienia szarawo biały (15 do 20 minut od oświetlenia) i można trzymać rękę 5 cali nad górnym stojaku przez 3 do 4 sekund, sear stek ze wszystkich stron na lekko naoliwionym stojaku na węglach, aż dobrze rumiane, 8 do 10 minut.
Przenieś stek na stronę grilla bez węgli pod spodem i gotuj, przykryte pokrywką, obracając raz, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony po przekątnej 2 cali w najgrubszą część steku rejestruje 125 ° F,15 do 20 minut łącznie.
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim poziomie, a następnie dostosuj ciepło do umiarkowanie wysokiego. Podsmaż stek ze wszystkich stron na lekko naoliwionym stojaku nad płomieniami, aż dobrze rumiane, 8 do 10 minut.
Wyłącz palnik bezpośrednio pod stekiem i gotuj, przykryty pokrywką, obracając raz, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony po przekątnej 2 cale w najgrubszą część steku rejestruje 125 ° F, 25 do 30 minut łącznie.
Przenieść stek do deski do krojenia i odstawić, pokryte luźno folią, 20 minut. Wołowina będzie nadal gotować w stanie stojącym, osiągając 54° (średnio Rzadki). Odrzuć sznurek, uważając, aby nie rozwinąć steka, i pokrój stek na plastry o grubości 1/2 cala ostrym nożem.
* Dostępne w sklepach z narzędziami i niektórych sklepach z żywnością specjalistyczną.
* Stek można zwijać i wiązać 1 dzień wcześniej i schładzać, owijać w folię.* Jeśli nie jesteś w stanie grillować, stek może być smażony w 12-calowej ciężkiej patelni (końce rolki pojawią się z boku) w pozostałym tłuszczu boczku lub 1 łyżka oleju, obracając się, 8 do 10 minut, a następnie przeniesiony na patelnię do pieczenia i pieczony w środku piekarnika 350 ° F 20 do 25 minut.