Stek nacierany chili z kremową kukurydzą
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, stek w sosie chili z kukurydzą w śmietanie może być znakomitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Za 4,21 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 476 kalorii , 43 g białka i 20 g tłuszczu . Jest idealny na Walentynki . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli koszernej i pieprzu, kukurydzy, odparowanego mleka z puszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 87% , to danie jest spektakularne. Zupa z kurczaka, kukurydzy i zielonego chili , zapiekanka z zielonego chili i kukurydzy oraz smażone na patelni krewetki i przegrzebki z pikantnym bekonem, kukurydzą i chili są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj chili w proszku, cukier oraz po 1 łyżeczce soli i pieprzu.
Posmaruj stek 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie natrzyj mieszanką przypraw z obu stron.
Przełożyć do brytfanny i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnio wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż cebula stanie się przezroczysta, około 4 minut.
Dodaj mrożoną kukurydzę; gotuj, mieszając, 2 minuty. Zmniejsz ogień do średniego i dodaj odparowane mleko. Gotuj, aż zgęstnieje i stanie się kremowa, około 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Smaż stek przez 3–4 minuty z każdej strony, aby uzyskać średnio wysmażony efekt.
Przełóż na deskę do krojenia i odstaw na 5–10 minut, a następnie pokrój w poprzek włókien.
Podawaj stek z kukurydzą w sosie śmietanowym, posyp szczypiorkiem i podawaj z cząstkami limonki.
Zdjęcie autorstwa Justina Walkera