Stek na ziemniakach
Stek na ziemniakach to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,73 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 39g białka, oraz 7G tłuszczu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 5 minut. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka okrągłego steku wołowego, skondensowanej zupy gumbo z kurczaka, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 90%. Stek i ziemniaki, Pyskaty Stek I Ziemniaki, oraz Stek pieprzowy z ziemniakami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój stek na 3 cale. x 1/4-W. paski; umieścić w misce. Dodaj zupy i pieprz.
Przenieś do natłuszczonego 2-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w 350° przez 30 minut.
Umieść ziemniaki na blasze do pieczenia.
Piecz ziemniaki i mieszankę steków przez 1-1 / 2 godziny lub do miękkości mięsa i ziemniaków.
Podawaj stek na ziemniakach.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Bodegan Aniello 006 Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Bodega Aniello 006 Pinot Noir]()
Bodega Aniello 006 Pinot Noir
Atrakcyjny blady rubinowy kolor. Z pięknymi aromatami czerwonych owoców, takich jak żurawina i truskawka, wraz z nutami róż i ziemistych minerałów. Okrągłe taniny i zwiększona mineralność, o pięknej strukturze i wykończeniu.