Stek kowbojski ze skórkami ziemniaczanymi
Stek kowbojski ze skórkami ziemniaczanymi to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.27 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mielonego kminku, zielona cebula Topy, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek kowbojski ze słodką i dymną fasolą, Philly Cheese Steak Potato Skins, oraz Stek Z Flanki, Rukola I Sałatka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Spray brojlerów patelni z gotowania sprayu. W małej misce wymieszaj chili w proszku, granulki kawy, kminek i brązowy cukier.
Stek posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; natrzeć mieszanką przypraw.
Miejsce na patelni brojlerów. Stek Broil 4 cali od ciepła 12 minut lub do pożądanej doneness. Przykryć luźno folią.
Tymczasem szorować ziemniaki; umieścić w pojedynczej warstwie w 9-calowym kwadratowym naczyniu do mikrofalówki. Pokrowiec z folią do mikrofalówki, składany tylny narożnik do odpowietrzania pary. Kuchenka mikrofalowa na wysokim 5 do 6 minut lub do miękkości.
Ziemniaki pokroić na pół; ułożyć na blasze.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzch równomiernie z serem. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera.
Cienko pokroić stek na ziarno.
Podawać ze skórkami ziemniaczanymi.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.