Stek Kolendrowo-Imbirowy Z Ryżem Edamame

Stek Kolendrowo-imbirowy z ryżem Edamame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 725 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, sól, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym, Makaron ryżowy z sezamowo-imbirowym stekiem, oraz Stek z flanki i Edamame z sosem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do 400 do 450 (wysoka) ciepła. Wymieszać imbir, olej i 2 łyżki. kolendra w małej misce. Rub mieszankę kolendry na steku.
Stek z grilla, przykryty pokrywką z grilla, od 6 do 7 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Wyjąć z grilla; wycisnąć sok z limonki na stek. Przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i wymieszaj z edamame i pozostałymi 4 łyżkami. kolendra.
Stek pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki; podawać na ryżu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.