Stek i zwęglone Tacos warzywne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków i zwęglonych Tacos warzywnych. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 29g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle chile w proszku, sok z limonki, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Tacos ze zwęgloną salsą, Łatwe Skillet Steak Tacos ze zwęgloną kukurydzą i Sriracha, oraz Tacos Z Kurczaka Ze Zwęglonymi Pomidorami.
Instrukcje
Połączyć 1 łyżka oleju rzepakowego, sok z limonki, brązowy cukier, chile proszku i 1 ząbek czosnku mielonego w dużej plastikowej torbie zip-top.
Dodaj stek; pieczęć i wrzucić do herbu. Marynować w temperaturze pokojowej 30 minut.
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu.
Pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego posmarować plasterkami cebuli, pomidorami i papryką. Ułożyć warzywa na patelni; gotować przez 4 minuty z każdej strony lub do zwęglenia i zmięknie.
Połączyć pomidor, 1/4 łyżeczka soli, i pozostały ząbek czosnku w robocie kuchennym lub mini chopper; puls aż prawie puree.
Umieścić mieszaninę pomidorów w średniej misce. Grubo posiekać cebulę i paprykę; dodać do miski. Wymieszać z oregano i czarnym pieprzem.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj mieszaninę stek na patelni; gotować przez 6 minut lub aż do zrobienia, często mieszając. Wymieszać pozostałe 3/8 łyżeczki soli.
Podgrzewaj tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ułóż około 1 1/2 uncji stek na każdej tortilli; top każdej tortilli z około 2 łyżki salsy i 1 1/2 łyżeczki kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah