Stek i Soba Stir-Fry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj steku i smażyć soba. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, marchew, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na małej blasze do pieczenia; tosty, rzucając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, 8-10 minut.
Makaron gotować w dużym garnku z gotowanymsolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż aldente.
Odcedzić; spłukać do ostygnięcia i odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego na dużej patelniponad średnim ogniu. Sezonuj stek zsól i pieprz i gotuj, aż zwęglone plamy, około 4 minut na stronie formedium-rzadko.
Odstawić na 10 minut. Cienkieslice przeciwko ziarnie.
Podczas odpoczynku stek, wytrzeć patelnię andheat 3 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu.
Dodaj białka scallion, czosnek, i imbir.Mieszaj, aż zmiękną, około 1 minuty.
Dodaj bokchoy i marchew. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Ubić sos ostrygowy, sos sojowy, ocet, olej sezamowy i 1/2 szklanki wody w małej misce.
Dodaj do warzyw; doprowadzić do duszenia. Foldin scallion greens i zastrzeżone migdały i makaron.
Podawać stek z makaronem stir-fry.
W porcji: 570 kalorii, 22 g tłuszczu, 6 g błonnika
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.