Stek i Pierogi
Stek i Pierogi to Wschodnioeuropejski przepis, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 768 kalorii, 59G białka, oraz 56g tłuszczu. Za $4.59 za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest idealny do valentin day. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jeśli masz pod ręką musztardę pełnoziarnistą, śmietanę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżką wynik 77%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pierogi, Pierogi, oraz Pierogi.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej.
W małej misce ubij musztardę, oliwę z oliwek i sos Worcestershire. Dopraw stek solą i pieprzem, a następnie posmaruj połową mieszanki musztardy; odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
Połącz śmietanę i szczypiorek w innej małej misce i dopraw solą i pieprzem; wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Przenieś stek na grill i gotuj 5 minut; Odwróć, posmaruj połową pozostałej mieszanki musztardy i gotuj jeszcze 5 minut. Odwróć ponownie i posmaruj resztą mieszanki musztardy; gotuj jeszcze 5 do 8 minut dla średnio wysmażonych.
Przełóż na deskę do krojenia i odstaw na odpoczynek.
W międzyczasie zagotuj duży garnek wody.
Dodaj pierogi i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety.
Włóż szpinak do durszlaka.
Odcedź pierogi w durszlaku ze szpinakiem, aby szpinak zwiędł. Włóż pierogi i szpinak do garnka i dodaj masło; dopraw solą i pieprzem.
Pokrój stek pod ziarno; podzielić na talerze razem z pierogami i szpinakiem. Posyp pierogi szczypiorkiem ze śmietaną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Pierogi naprawdę dobrze komponują się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.