Stek i lepka szalotka z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj steku i lepkiej szalotki z czerwonego wina. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 54g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.43 za porcję. Jeśli masz masło, steki z polędwicy, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 138 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Glazurowane szalotki z czerwonym winem, Polędwica wołowa z szalotką i glazurą z czerwonego wina, oraz Ciepła Sałatka Z Ciecierzycy Z Szalotką I Czerwonym Winem Vinaigrette.
Instrukcje
Szalotki dusić na patelni z wodą przez 2-3 minuty, następnie odcedzić i odstawić. Doprawić steki odrobiną soli i dużą ilością pokruszonego pieprzu.
Podgrzać połowę masła na patelni, aż skwierczy, a następnie gotować steki przez 3 min z każdej strony na średnie lub do czasu zrobić według własnych upodobań.
Wyjmij steki i utrzymuj ciepło. Podczas odpoczynku, dodać pozostałe masło do patelni, wrzucić szalotki, a następnie skwierczeć w lepkiej patelni, aż zacznie brązowieć.
Dodaj ocet balsamiczny i bąbelki przez kilka minut.
Dodaj wino i gotuj, aż będzie lepkie, następnie dodaj bulion wołowy i gotuj na wolnym ogniu, aż wszystko się połączy. Łyżka szalotki nad steki i służyć z fasolą zieloną i frytki.