Stek i jajka po koreańsku
Stek i jajka w stylu koreańskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 601 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną cebulę, syrop kukurydziany, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone Jajka W Stylu Koreańskim, Okłady Ze Steków I Sałaty Po Koreańsku, oraz Grillowany Stek Po Koreańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Koreańska pasta z ostrej papryki (gochu jang lub kochujang) jest wytwarzana z puree sfermentowanej soi (miso) i gorących chiles. Kimchi jest pikantną i ostrą fermentowaną mieszanką warzywną; ten przepis wzywa do wersji wykonanej z kapusty Napa. Oba można znaleźć na rynkach koreańskich i online na koamart.com.
Pierwsze 10 składników ubić w misce.
Dodaj steki. Cover; chill overnight.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Dodać ryż i 1 łyżeczkę soli. Powrót do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta, o 18 protokół.
W międzyczasie przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło). Steki z grilla, aż lekko zwęglone, ale nadal różowy w centrum, o 3 minut na stronie.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kimchi i ocet. Mieszać do ogrzania. Złóż ryż. Doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Rozbij jajka na patelni, uważając, aby nie złamać żółtka.
Posypać solą i pieprzem. Gotować, aż białka są ustawione, o 3 protokół.
Ryż kimchi podzielić na 4 talerze. Steki pokroić cienko w poprzek ziarna; układać na ryżu. Na wierzchu jajko, posypać zieloną cebulką i podawać.
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach Japońskich.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.