Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise

Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise
Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1042 kalorie, 40g białka, oraz 82g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.05 za porcję. 1340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać listwę i pieprz, sos hollandaise, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise, Grillowany stek z flanki i szparagi z masłem Béarnaise, oraz Jajka Szparagowe Benedykt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grilla posmarować olejem, podgrzać do średnio wysokiej temperatury, osuszyć stek, doprawić solą i pieprzem i grillować, około 2-4 minut na stronę średnio rzadkiego i odstawić.Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i zmniejszyć ogień do średniej.Rozbij jajko do miski, zawiruj wodę w garnku i wlej jajko z miski do wody i powtórz kolejne jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Niech jajka gotować, aż białka są ustawione, ale żółtka nie są, o 2-3 protokół i wyłowić je.Powtórz dla pozostałych 2 jaj.Na talerzu angielskie muffinki, na wierzchu cienko pokrojony stek, szparagi, jajka w koszulce i sos bearnaise i cieszyć się ciepłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS BearnaiseSOS Bearnaise
½ łyżeczki Soli½ łyżeczki Soli
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Stek W PlastrachStek W Plastrach
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia31
Magazyn