Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise

Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka wina, wody, trybuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise, Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise, oraz Stek Z Jajkiem Benedykt.
Instrukcje
Do sosu béarnaise: napełnij duży rondel ćwierć drogi pełną wodą i doprowadzić go do dusić na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Połącz wino, ocet, szalotkę, łodygi estragonu i zmiażdżone ziarna pieprzu na średniej patelni. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, aż zredukowana do nieco ponad 2 łyżki, o 5 do 7 protokół. Odcedź mieszaninę octu przez sitko o drobnych oczkach do małej miski, naciskając na ciała stałe; Odrzuć ciała stałe. Odstawić do ostygnięcia, około 10 minut.
Rozgrzać patelnię o średnim ciężarze (nie nieprzywierającą) na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca, ale nie będzie palić, około 3 do 4 minut. (Jeśli patelnia zrobi się zbyt gorąca i zacznie palić, zdejmij ją z ognia, aby nieco ostygła.) Tymczasem stek przyprawiamy z obu stron odmierzoną solą i pieprzem. Natrzyj obie strony oliwą z oliwek.
Umieść stek na gorącej patelni i niech gotować w spokoju, aż ciemna skórka tworzy się na dnie, o 3 do 4 protokół.Odwróć stek za pomocą szczypiec lub szpatułki i gotować, aż będzie średnio rzadkie, o 3 do 4 minut więcej. Aby sprawdzić doneness, użyj palca, aby nacisnąć na stek: powinien być twardy na brzegach, ale nadal dać w środku. Możesz również użyć termometru natychmiastowego odczytu-powinien odczytywać od 52° do130.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć podczas kłusowania jaj.W przypadku jaj w koszulce: doprowadzić odmierzoną wodę do gotowanego na wolnym ogniu w średnim garnku na dużym ogniu (woda powinna mieć co najmniej 2 cale głębokości). Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu. Wymieszać z octem.Rozbij 1 jajko na małą filiżankę lub ramekin. Delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami, upewniając się, że równomiernie umieszczają je w wodzie. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Wyjmij jaja z wody łyżką szczelinową.
Umieścić w misce z ciepłą wodą, aby zachować warm.To montaż: podzielić i grzać angielskie babeczki. Pokrojone boki muffinek obłożyć cienką warstwą masła, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na talerzach.Stek cienko pokroić i podzielić na połówki muffinek.Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z ciepłej wody. Nadmiar wody od spodu łyżki osuszyć ręcznikiem papierowym lub ręcznikiem kuchennym i przesunąć jajka na stek. Dodać jajka z żądaną ilością sosu béarnaise (możesz mieć trochę na podawać na boku).
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.