Stek Florentyna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek Florentine. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 66g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 8,71 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szalotki, masło, szpinak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Stek Florentyna, Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem, oraz Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem.
Instrukcje
Wyjmij steki z lodówki i pozwól im odpocząć w temperaturze pokojowej przez 30 do 60 minut. Rozgrzej piekarnik do 204°.
W dużej patelni sauté, roztopić 1 łyżkę masła na średnim ogniu i gdy gorące, dodać szalotki i gotować przez 1 do 2 protokół lub do miękkości.
Dodaj szpinak na patelni i gotować przez 3 do 4 protokół, mieszając, lub aż szpinak po prostu więdną. Nie pozwól, aby zbyt wiotkie.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć do ogrzania i odstawić.
W małej patelni sauté, podgrzać pozostałe 1/2 łyżki masła na średnim ogniu i gotować czosnek przez 2 do 3 minut lub aż zacznie brązowieć. Odstawić.
Lekko posypać steki solą i pieprzem.
W innym dużym patelni sauté, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu, a gdy jest bardzo gorąco, podsmaż steki przez około 2 protokół z każdej strony.
Przenieś steki na patelnię i piecz przez 3 do 4 minut lub aż ledwo średnio rzadkie.
Wyjmij steki z piekarnika i włącz brojlery.
Spuścić płyn ze szpinaku i rozłożyć szpinak na patelni brojlerów. Ustaw steki na szpinaku, a następnie top każdy stek z czosnkiem i masłem.
Posypać łyżkę sera na każdym stek i dusić na 1 do 2 minut lub aż ser topi się i jest lekko rumiane.
Pozostaw stek na 5 do 10 minut. Podzielić na 2 płytki.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z wykształcenia kucharz, obecnie pełni funkcję wiceprezesa firmy. Fritsch mieszka w Chicago. Odwiedź mortons. com. Mary Goodbody jest znanym w kraju pisarzem kulinarnym, konsultantem i redaktorem książek kucharskich, który pracował nad ponad sześćdziesięcioma książkami. Mieszka w Connecticut.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty