Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Balsamiczny i marynowany rozmarynem stek florencki może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1057 kalorii, 71g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na 7,12 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ocet balsamiczny, stek porterhouse, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem, Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą, oraz Balsamiczna Marynowana Spódnica Stek.
Instrukcje
W solidnej plastikowej torebce do wielokrotnego zamykania, połącz ocet z 1/2 szklanki oliwy z oliwek i rozmarynu.
Dodać stek, zamknąć worek i przechowywać w lodówce na noc, obracając worek kilka razy.
Rozgrzej piekarnik do 425 i doprowadzić stek do temperatury pokojowej.
Rozgrzać patelnię grillową.
Stek wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem. Przetrzyj bok pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ładnie zwęglą się na górze i na dole, około 5 minut na stronę.
Stek przełożyć na blachę do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut, aż termometr włożony do polędwicy (mniejsza część) zarejestruje 12
Można też rozpalić ognisko z jednej strony grilla węglowego lub rozpalić grill gazowy. Grilluj stek na umiarkowanym ogniu przez 5 minut z każdej strony.
Przełożyć stek na chłodną stronę grilla, zamknąć pokrywkę i gotować przez 30 minut dłużej.
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut. Stek pokroić w plasterki i od razu podawać.