Stek Flank z dwukrotnie upieczonymi ziemniakami Fingerling

Flank stek z dwukrotnie pieczone Fingerling ziemniaków może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $3.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Mieszanka czosnku, sok z cytryny, olej truflowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany stek z płaskiego żelaza z Chimichurri i ziemniakami Fingerling, Domowy stek z polędwicy w suchym wieku z serowymi pieczonymi ziemniakami Fingerling, oraz Pieczone ziemniaki Fingerling z kwaśnym masłem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj ocet, olej, rozmaryn, czosnek, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Umieścić stek w 8 przez 12-calowe danie zapiekanki i obficie płaszcz z mieszaniną octu. Pozostawić do marynowania przez 30 minut do 1 godziny w lodówce.
Rozgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub wewnątrz.
Wyjmij stek z marynaty, odcedzając nadmiar marynaty ze steka. Usunięcie nadmiaru marynaty zapobiegnie płoneniu lub zwęgleniu steka podczas gotowania.
Umieść stek na grillu i gotuj na dużym ogniu, około 8 do 9 minut na stronę.
Wyjmij stek z grilla na deskę do krojenia i pozostaw na około 5 minut przed krojeniem. Pokrój stek na ukosie, od góry do dołu, na ziarnie, o grubości 1/4 cala. Stek ułożyć na ziemniakach na półmisku i podawać.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużej misce, wymieszać olej, 1 łyżeczka pietruszki, czosnek, cebula, i sól i pieprz blend.
Dodać ziemniaki i wrzucić do herbu.
Przenieść przyprawione ziemniaki na blasze do pieczenia i smażyć, aż cebula będzie miękka w dotyku, o 20 protokół.
Ziemniaki wyjąć z piekarnika i odstawić. W dużej misce połączyć olej truflowy, ser, pozostałą natkę pietruszki i tymianek.
Dodać ziemniaki i wrzucić do płaszcza równomiernie. Powrót ziemniaki do blachy do pieczenia i pieczenia przez dodatkowe 20 minut.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.